web creation software

Large House Extension
Mill Hill, London
Built by MB Masterbuilders Ltd.,
Construction Company London

We at MB Master Builders have recently completed this bespoke extension project in Mill Hill, North West London. Our clients wanted to expand their existing extension to accommodate a home gym, a steam room and easy access to their outdoor pool. They also wanted to add a small extension on top of the existing one to create a dayroom with a terrace and to bring more light into the rooms upstairs. We have achieved this while matching the exterior and the interiors of the new expansion to the existing extension one perfectly. 

We have also been asked to remodel the interiors in the house. We started by laying herringbone wood flooring in the bedroom, dressing room, lounge and dayroom. In the bedroom, we used textured wallpaper on one wall, while painting the remaining walls white to give the room a new dimension. Next, we fitted the dayroom, lounge and dressing room with made to measure storage spaces. Finally, we redesigned the bathroom by tiling it in contrasting white and black marble and fitting bespoke wash basins, bathtub and shower area. 

Mill Hill House Extension Case Study 

Our clients in Uphill Road, Mill Hill already had a house extension, but they wanted to expand it further to create a home gym, a steam room and easy access to their outdoor pool. They also wanted to create a small extension on top of the existing one to create a dayroom with terrace and to bring more light into the rooms upstairs. 

To start with the construction, our skilled team first erected the scaffolding and covered the existing extension so it would stay dry and safe while we build the extra room on top. To prepare the ground, we poured concrete and evened it out. We created both the ground floor and the first-floor extensions by first constructing a steel frame, which we then dressed in timber and fireproof insulation before finally covering it with zinc cladding matching the one of the existing extension. Finally, we fitted sliding glass panels to connect the extension with the garden. Our team of decorators plastered and painted the walls and ceiling and tiled the floor in quality marble tiles.

We also remodelled the pool, tiled the ground around it to match the interior floor and built a sun shelter for our clients' comfort.

Don't hesitate to contact us